Mickes skolblogg

Välkommen till Mickes skolblogg. En plats där jag kommer att publicera arbeten som tagits fram i programmet IT-användning och samhällsutveckling på HV.

Var är jag? Vad gör jag? Hur gör jag det?

    follow me on Twitter

    Profillänk på Facebook

    Leta i den här bloggen

    torsdag 10 juli 2008

    Opponering uppgift 2C datakursen

    clip_image001

    Figur 1 MIUN:s Logga

    Obligatorisk uppgift 2 C – Opponering på lathund Malin Hanson

    clip_image003

    Figur 2 Den vilande hunden

    Namn: Mikael Larsson

    Persnr: 711113

    Kurs: DV001G

    Datum: 08-07-10

    I Innehållsföreteckning

    I Innehållsföreteckning.. 2

    1 Innehåll.. 3

    2 Fakta.. 3

    3 Formalia.. 3

    4 Bra.. 3

    5 Dåligt.. 3

    6 Sammanfattning.. 3

    1 Innehåll

    Innehållet i lathunden stämmer väl överens med det som uppgiften stipulerar. Den håller en nivå rakt igenom som gör att även en nybörjare kan förstå vad som avses.

    2 Fakta

    Det som tas upp i lathunden stämmer bra med verkligheten. Ett litet frågetecken dock för avsnittet som behandlar webbadressen. Att något slutar på ”.edu” eller ”.com” är ingen garanti för att just den sidan handlar om utbildning eller är kommersiell.

    3 Formalia

    Uppställningen följer väl de normer som finns för rapporter av detta slag. Den följer också den rapportmall som tidigare tagits fram till uppgift 2A i denna kurs. Dock så saknar jag fotnötter eller annat som hänvisar till den källförteckning som finns med.

    4 Bra

    Att det finns bilder som visar olika saker är jättebra. En bild kan förklara mycket mer än text, och tillsammans kan det inte misslyckas. Indelning i olika stycken med underrubriker gör också att det är lätt att hitta det man söker efter.

    5 Dåligt

    Att det tycks som att ingen stavningskontroll har gjorts eller en korrekturläsning. Ett dokument med mycket stavfel är inte alls roligt att läsa.

    6 Sammanfattning

    Sammantaget så är det en bra lathund som de flesta kan använda för att få en överblick över det som den tar upp. Vissa småfel finns, men inget överhängande som gör den till en total katastrof. Ett bra arbete helt enkelt.

    //Micke Lidköping vid Vänern